8.6.2014

Yökalassa

Mantan merimatka keskeytyi kesän ajaksi, kun lensimme (heh, lentokoneella tietenkin) Suomeen. Täällä odotti kivaa tekemistä, muun muassa matka Artun kanssa Lappiin, Ylläksen Äkäslompolon Röhkömukkaan, jotka kutsumme lyhyesti Röhköksi.

Arttu kertoo junamatkasta:


Matka pikajunalla Helsingistä Kemiin


Koska tähän aikaan ei mene junia Helsingistä Kolariin, niin piti mennä Kemijärvelle menevällä junalla ja jäädä Kemissä pois. Kemissä piti jäädä odotamaan linja-autoa. Se oli tylsää, koska aamulla oli kylmä, väsytti ja ei ollut MITÄÄN tekemistä. Ja kun vihdoin pääsin linja-autoon niin matka oli pitkästyttävä. Ensin mentiin Haaparantaan joka oli Ruotsin puolella. Sitten mentiin Tornioon ja se kesti ERITTÄIN KAUAN. Sitten mentiin Ylitornioon ja sekin kesti ERITTÄIN KAUAN . Sitten mentiin Pelloon ja se kesti VIELÄ KAUEMMIN. Ja vihdoin saavuttiin Röhköön.

Juna saapui Kemiin kello 6.19 ja linja-auto lähti kello 6.56.
 Ylläksellä on koko ajan päivä. Aurinko nousi 28. toukokuuta ja se laskee vasta heinäkuun 16. päivä. Sitä piti juhlistaa menemällä yökalaan Kesänkijärvelle. Soudimme kaksi kilometriä pitkän järven toiseen päähän, nousimme maihin, teimme tulet ja paistoimme makkaraa. Kello oli yksi yöllä. Kuukkelit ja lapintiaiset olivat jo nukkumassa eli kukaan ei tullut kerjäämään makupalaa. Sitten lähdimme soutamaan takaisin ja silloin nappasi! Vieheeseen tarttui hauki, jonka Arttu nosti näppärästi veneeseen ilman haavia. Hauet ovat juuri kuteneet ja ne ovat tosi nälkäisiä.  Olipa onnistunut yökalareissu. Nukkumaan menimme kello puoli kolme.

Aurinko paistaa yöllä Kellostapulin laelle.
Makkaranpaisto keskellä yötä Kesängin laavulla.


Hauki tuli! Päivällä Arttu sai kirjolohen, joita on istutettu järveen.
Kalastusluvan saa ostettua kännykällä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti