28.11.2014

Sademetsän eläimiä

Brasilian saarilla kasvaa sademetsää, joka on tiheää ja vehmasta. Metsässä on paljon erilaisia puu- ja kasvilajeja, joista minä tunnistin vain bambun ja palmun. Sademetsä tarvitsee nimensä mukaan paljon sadetta, ja niin täällä sataakin monta kertaa viikossa. Ilman polkuja metsässä olisi vaikea liikkua, mutta löysimme kahdelta saarelta kulkukelpoisia reittejä.

Kävelimme metsässä ihan hiljaa, jotta näkisimme eläimiä. Välillä jossain rapisi ja yritimme nähdä tiheän kasvillisuuden läpi sen aiheuttajan. Vyötiäinen! Se kaivoi maasta jotain. Selkä oli meihin päin, joten näimme vain sen panssarin ja hännän. Toinen rapistelija oli iso lisko, ehkä leguaani. Sen pää on vähän samanlainen kuin käärmeellä, mutta sillä on jalat. Leguaanit olivat pelokkaita ja sellaisen nähdäkseen piti kävellä tosi hiljaa. Kerran näimme kilpikonnan, jolla oli punainen pää. Hiiitaaasti se kömpi polulta takaisin metsään.

Maakilpikonna.

Lisko pelkää ihmistä.

Yhtäkkiä alkoi kova mekastus. Päämme yläpuolella puissa oli apinoita! Ne olivat sellaisia Peppi Pitkätossun herra Tossavaisen kokoisia ja niillä oli pitkä raidallinen häntä ja valkoiset viikset. Ne säksättivät meille.

Tällaisia apinoita näimme Brasilian sademetsässä.
 

Kuulimme myös isojen apinoiden kovaäänistä mölyä, mutta emme nähneet mitään. Ne olivat mölyapinoita, jotka pitävät yhteyttä kovalla äänellä, koska tiheässä metsässä apinat eivät aina näe toisiaan. Mölyapinan ääni voi kuulua jopa viiden kilometrin päähän.

Mölyapinat syövät pähkinöitä, silmuja ja lehtiä.
(Kuva wikipedia)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti