14.6.2013

Lintuja

Onni kyseli Norjan linnuista. Silloin emme olleet nähneet sen kummempia lajeja kuin Suomessa: lokkeja, riskilöitä, haahkoja, puluja, pikkulintuja. Nyt olemme "bonganneet" eli nähneet lisää lajeja, sellaisiakin, jotka eivät viihdy Suomessa. Yksi niistä on lunni, se hauska papukaijan näköinen ja jyrkillä rinteillä pesivä sukeltaja. Vasta tänään, kun lähdimme Lofoottien ulommaiselle saarelle Röstiin, näimme myrskylintuja. Niitä ei ole Itämerellä. Olemme myös nähneet merikotkia, samoja kuin Suomessa. Ja tietysti variksia ja taisi olla korppikin.

Lintuja on tosi vaikea  valokuvata, joten tähän juttuun ei tule yhtään kuvaa. Mutta voit etsiä lintujen kuvia vaikka wikipediasta tai lintukirjasta - täytyy vaan olla kattava kirja, ei pelkästään Suomen linnut.

Olemmeko nähneet valaita? Kysymys on varmaan monen mielessä. Ei, emme ole nähneet edes yhtä valaan hengityspuhallusta tai pienen pientä delfiiniä. Mutta kyllä niitä vielä tulee!

Nyt olemme aivan Norjan Lofoottien saariketjun eteläpäässä, Röst-nimisellä saarella. Ehkä saamme huomenna ostaa kalaa, sillä oma kalastuksemme on ollut huonoa. Täällä on kyllä kalaa, turskaa, makrillia ja lohtakin. Kaupassa kalaa ei myydä, koska paikalliset ihmiset kalastavat itse tai tuntevat jonkun joka antaa kalaa.

Lofooteilla kalastetaan ja kuivataan turskaa. Aika iso kalanpää, vai mitä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti